Het ondernemersverhaal
van Rob Dekkers

Het begon bij 'ons pap' Karel Dekkers

“Van hard werken is nog nooit iemand doodgegaan”

Mijn ouders zijn in 1991 in de garage aan de Postbaan de fietsenwinkel ‘Karel Dekkers Tweewielers’ gestart. In het begin was er onvoldoende omzet om volledig van rond te komen. Daarom werkte pap eerst nog halve dagen elders en later hadden we naast de fietsenzaak ook asperges achter op het land.

In het seizoen iedere ochtend om 05.00uur opstaan om eerst asperges te steken, daarna meteen door naar de werkgever en s `middags snel naar huis om de winkel te openen. In de avond weer terug naar het land en asperges steken. “Van hard werken is nog nooit iemand doodgegaan” zei ons pap wel vaker.

Rob

De klant positief verrassen

Rond 2003 ben ik na mijn opleiding werktuigbouwkunde fulltime thuis mee gaan werken. Bij reparaties was ons motto “vandaag brengen morgen klaar”.
's Avonds werkten we samen door tot in de late uurtjes om de reparaties weg te werken want als we wat beloofd hebben aan de klant dan komen we dat na. We deden altijd net wat extra`s om de klant te verrassen. Even de poetslap over de fiets, de bandjes oppompen en de snelbinders recht op de fiets. Kleine moeite en de klant ziet en voelt dit meteen. Ook was er tijd voor dat praatje met de klant en toonde we oprechte interesse in zijn of haar verhaal.

Helaas kregen we in 2004 zeer slecht nieuws over pap zijn gezondheid. Pap en mam kwamen terug uit het ziekenhuis met het droevige bericht dat pap kanker had in zijn buik en niet meer te genezen was. Het was een gitzwarte dag in onze herinnering welke ik nooit zal vergeten. Diezelfde dag heb ik tegen ons pap gezegd dat ik het bedrijf voort zou zetten en hem niet teleur zou stellen.

Belangrijke les

Ons pap is begonnen aan behandelingen om de ziekte te remmen en gelukkig werkte dit in het begin goed. Samen hebben we nog volop een seizoen gedraaid en heb ik nog heel veel van hem mogen leren. Soms vergaten we zelfs dat hij ziek was maar helaas sloeg dit later om. Het moment kwam dat pap niet meer in de winkel kwam en ik het samen met ons mam moest doen. Kort voor het overlijden van pap op 14 februari 2006 heeft hij me nog een wijze les meegegeven:

“Rob, door hard te werken kun je veel creëren maar zorg ook zeker voor genoeg ruimte voor ontspanning en tijd voor het gezin.”

“Een glimlach op het gezicht van klanten en medewerkers, dat is waar Dekkers voor staat!”

Samen met een prachtig team

Na het overlijden van pap heb ik voor mezelf een heel duidelijk doel bepaald om voor ons pap de winkel succesvol voort te zetten. Mijn doel is altijd geweest om de Beste tweewielerwinkel van Nederland te zijn. Deze prijs hebben we in 2020 dan ook gewonnen! Een bekroning op het werk van het hele team.

Ik sta nu nog steeds elke morgen op om dit zo voort te zetten. Ik zal er alles aan doen om de klant met een glimlach op de fiets te zien. Samen met mijn team wil ik dit niveau vasthouden naar onze klanten en leveranciers maar zeker ook naar het team. Want, we doen dit samen!

Mijn missie is dan ook "een glimlach op het gezicht van klanten en medewerkers". Ik wil er dan ook alles aan doen om de beste werkgever van Nederland te zijn.

Rob Dekkers
Directeur en eigenaar

© 2024 - Dekkers Tweewielers
Created by LR Internet